در حال بارگذاری
رئیس شورای اسلامی شهر جاجرم خبر داد:

ثبت «قلیف‌چال» در فهرست رویدادهای گردشگری کشور

شماره خبر : 2868 - https://asreatrak.ir/short/V9YPx

رئیس شورای اسلامی شهر جاجرم گفت: جشنواره «قلیف چال» به شماره ۲۰۳۱۱۹۷۰ در فهرست رویدادهای گردشگری جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسید.

به گزارش حوزه فرهنگی «عصراترک» به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان شمالی، ابراهیم اخوان اظهار کرد: در راستای حفظ و احیای فرهنگ، آداب‌و رسوم بومی، محلی و همچنین ایجاد شور و نشاط اجتماعی جشنواره غذای سنتی «قلیف چال » (که در اردیبهشت‌ماه هر سال در شهر جاجرم برگزار می‌شود) در حوزه گردشگری خوراک در فهرست رویدادهای گردشگری کشور ثبت شد.

وی گفت: این غذای سنتی که این روزها به دلیل برگزاری جشنواره‌ای به‌ همین نام و پخش مستندی از این غذای محلی از سیمای خراسان شمالی بر سرزبان‌ها افتاده سابقه طولانی در فرهنگ جاجرم دارد‌.

رئیس شورای اسلامی شهر جاجرم در پیشینه پخت این غذای سنتی افزود: چوپان‌ها و گله‌دارانی که مدت‌های زیادی مجبور به‌ ماندن در بیابان بودند این غذا را طبخ می‌کردند و طریقه طبخ و مواد به‌ کار رفته در «قلیف چال» متناسب با نوع زندگی منطقه و به‌ مرور تبدیل به یکی از خوراک‌های مرسوم در این منطقه شده است.

اخوان در مورد نحوه طبخ این غذای سنتی تصریح کرد: گله‌داران بز یا گوسفندی را ذبح می‌کردند و گوشت تازه آن را قطعه‌قطعه و چاله‌ای کنده می‌شد که حکم کوره را داشته باشد سپس مقداری از سوخت حیوانی در داخل آن قرار می‌گرفت و در داخل آن آتش افروخته می‌شد.

وی ادامه داد: بعدازاین که گوشت داخل قابلمه ریخته می‌شد نمک و برنج هم به آن اضافه و سپس دیگ یا قلیف را به طور کامل داخل چاله قرار می‌دادند و روی آن‌ها سوخت حیوانی می‌گذاشتند، از دیگر سو آتش داخل چاله را طوری تنظیم می‌کردند که به‌ آرامی بسوزد و آتش آن شعله‌ور نباشد پس ازگذشت مدت زمانی که برای پخت لازم است، غذایی لذیذ آماده می‌شد.

رئیس شورای اسلامی شهر جاجرم ابراز داشت: با‌پیگیری‌ها در سطح استانی و کشوری این رویداد با شماره ۲۰۳۱۱۹۷۰ در فهرست رویداد‌های گردشگری کشور ثبت شد.

 

انتهای خبر/م

0 نظر

ارسال نظرات